Olej Shell 10W60 racing zamiast Edge TWS
Olej Shell 10W60 racing zamiast Edge TWS
Witam
Mam możliwość zakupu bezpośrednio z Shella w dobrej cenie olej 10W60 racing, rekomendowany do Ferrari. Czy ktoś z was korzystał z tego oleju i czy można go użyć ?? Z tego co przeczytałem Edge TWS na rynku jest podrabiany a wolałbym uniknąć wpadki. Bo za oryginalność Shella nie muszę się martwić.
Nie mniej nie będę auta uszczęśliwiał na siłę jeśli to może mu zaszkodzić. Nie jeżdżę po torze a M3 to mój daily car.
Pozdrawiam
Mam możliwość zakupu bezpośrednio z Shella w dobrej cenie olej 10W60 racing, rekomendowany do Ferrari. Czy ktoś z was korzystał z tego oleju i czy można go użyć ?? Z tego co przeczytałem Edge TWS na rynku jest podrabiany a wolałbym uniknąć wpadki. Bo za oryginalność Shella nie muszę się martwić.
Nie mniej nie będę auta uszczęśliwiał na siłę jeśli to może mu zaszkodzić. Nie jeżdżę po torze a M3 to mój daily car.
Pozdrawiam
Re: Olej Shell 10W60 racing zamiast Edge TWS
Sprawdź karty charakterystyki olejów i jazda. Tws polecam kupować w Sigma Kostrzyn wlkp. olej w 100% orginal i w dobrej cenie. Pzdr
Charakterystyki nie są identyczne co oczywiste.
Pomimo, że Shella mam na stanie, uznałem że akurat na oleju nie warto oszczędzać i będzie TWS, co nie oznacza że go kupię w ASO.
Niestety oni oszaleli z cenami zamiennymi do M.
Pewnie na Shellu też by pięknie jeździła, ale jakby coś stało z silnikiem nie darowałbym sobie tej zamiany.
Tak więc przegląd w ASO na moich częściach i olejach.
Pomimo, że Shella mam na stanie, uznałem że akurat na oleju nie warto oszczędzać i będzie TWS, co nie oznacza że go kupię w ASO.
Niestety oni oszaleli z cenami zamiennymi do M.
Pewnie na Shellu też by pięknie jeździła, ale jakby coś stało z silnikiem nie darowałbym sobie tej zamiany.
Tak więc przegląd w ASO na moich częściach i olejach.
A Ja polecam gorąco Millers-a 10W60 Nano. Kto by sie nie przerzucił na ten olej, to każdy odczuwa różnice. Nie ważne czy emka, czy porsche. Auto lepiej, lżej wchodzi na obroty na każdym biegu nie ważne na jakich obrotach.
Akurat się złożyło, że mój poprzednik zalał Millersa CFS NT 10W60, nie wiem jak powinno być na TWS-ie, ale teraz jest OK. Nie mam żadnych dolewek, problemów z obrotami tym bardziej
. Za około 1000 km robię wymianę i wleje Nano - mam nadzieję, że się nie pogorszy.

Pewnie to zależy od sztuki, stylu jazdy. U mnie od początku był TWS i oleju nie dolewam. Tzn starcza spokojnie na 10 000 km.
Przemyślę kwestię zmiany przy kolejnej wymianie. Dzisiaj dotarła do mnie paczka od kolegi Mały z prawie pełnym kpl. do przeglądu, łącznie z olejem TWS ;-)
Przemyślę kwestię zmiany przy kolejnej wymianie. Dzisiaj dotarła do mnie paczka od kolegi Mały z prawie pełnym kpl. do przeglądu, łącznie z olejem TWS ;-)
Ja ostatnie dwie wymiany (co 10k km) leję LIQUI MOLY - Synthoil Race Tech GT1 10 W-60. Silnik pracuje bez zastrzeżeń, zero delewek itp. Mogę szczerze polecić.